Bebelusul - micul arheolog pornit in cautarea descoperirii comorilor
lumii inconjuratoare
A avea un copil,este o mare bucurie pentru familiile care isi doresc cu foarte multa ardoare aceasta ,,raza de lumina,''dar poate fi si o mare tristete pentru persoanele care se simt ,,nepregatite ''pentru cresterea si educarea unui copil,deoarece se tem de esecul de a nu fi niste parinti buni si iubitori care sa ofere un mediu prielnic dezvoltarii armonioase a propriului copil.
Surprinzator, este faptul ca ceea ce nu cunosc aceste persoane despre bebelusi, este ca acestia vin pe lume cu un ,,bagaj ''genetic de cunostinte si trairi,ce il ajuta pe nou-nascut sa se adapteze in noul mediu extra-uterin,care este unul necunoscut, nesigur si lipsit de protectie, deoarece inca de la primul contact cu lumea,bebelusul este bombardat de un amalgam de stimuli ce- l inconjoara mereu si care desi par sa-l buimaceasca, îi excita mereu curiozitatea,dorinta de a explora si descoperi acest necunoscut atragator si plin de ,,minuni’’.
Din acest amalgam de stimuli chiar daca cei vizuali par a fi mai importanti, pentru un bebelus stimulii auditivi si cei de miscare îl ajuta sa descopere lumea pas cu pas.
Din acest amalgam de stimuli chiar daca cei vizuali par a fi mai importanti, pentru un bebelus stimulii auditivi si cei de miscare îl ajuta sa descopere lumea pas cu pas.
Pentru multi dintre tineri responsabilitatea cresterii unui nou-nascut si teama de necunoscut îi sperie, dar cu toate acestea odata cu nasterea primului copil, înlatura aceste idei preconcepute, deoarece prin gingasia lor îi stimuleaza pe parinti sa-i ajute sa descopere acest mediu nou si necunoscut.
Mami te iubesc!!!
Cu siguranta cu totii am tinut în brate un bebelus, si am observat cum atunci când aude un sunet întoarce capul spre sursa de unde vine acel sunet, cum priveste în gol si noi credem ca ne priveste pe noi, fara a sti faptul ca, cu ajutorul simturilor bebelusii se adapteaza la mediu si la cerintele acestuia,descoperind minunata comoara a lumii înconjuratoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu